Białko Caseinowe
- 495 Views
- Redaktor centrumsilosow.pl
- 29 lipca 2019
- Baza informacji o białku i diecie
Caseina jest podstawowym składnikiem białka mleka. Do jej wchłaniania dochodzi wówczas trawienia, dzięki jego wyodrębnieniu. Skład substancji jest bardzo przybliżony do składu białka serwatkowego. Posiada duże rozmiary cząsteczek, co jest charakterystyczne dla tego składnika. Jest to powodem powolnego trawienia, co wiąże się z powstawaniem skrzepów, które redukują uczucie głodu. Jest idealny dla osób lubiących podjadać nocą i w ciągu dnia, przy diecie. Często stosowany również jako wieczorny posiłek. Wchłanianie białka trawa do 8 godzin, dzięki czemu w ciągu nocy do naszego organizmu zostają dostarczone odżywcze substancje. Dodatkową zaletą jest źródłem dla komórek układu odpornościowego, dzięki czemu nasz organizm jest skuteczniej chroniony. Białko caseinowe przeznaczone jest dla osób trenujących, a także osób z nadwagą, chcących zredukować podskórną tkankę tłuszczową. Dawka dobowa powinna wynosić około 0, 8 do 2, 2 g na każdy kilogram ciała, ilość zależna jest od stopnia aktywności fizycznej.

- 21 lutego 2021
Połączenie odżywki białkowej z bcaa
- 10 stycznia 2021
Co zrobić aby tkanka tłuszczowa spadła ?
- 9 października 2020
Trening full body workout
- 6 sierpnia 2020
Połączenie odżywki białkowej z bcaa
Co zrobić aby tkanka tłuszczowa spadła ?
Trening full body workout
Ocet jabłkowy a tkanka tłuszczowa ?
Jak powinna wyglądać zdrowa kolacja ?
Dlaczego enzymy są ważne ?
Jarmuż i jego właściwości
Temperatura ciała jaka właściwa ?